Slechts één versoepeling mogelijk op volgend overlegcomité

door: BVDO
alexander de croo tijdens het overlegcomité
Afbeelding bron: Photonews

Pierre-Yves Jeholet (MR), de minister-president van de Franse Gemeenschap, heeft fors uitgehaald naar Vlaanderen over de vierde golf van het coronavirus.

Jeholet nam in een debat over de recentste coronamaatregelen geen blad voor de mond. Volgens hem heeft Vlaanderen de spot gedreven met de regels op het einde van de zomer.

“Ze wilden hard onderhandelen omdat ze wereldkampioen vaccineren waren”, liet hij in het parlement weten over de Vlaamse beslissingen van afgelopen zomer.

Hij wees in de richting van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) die volgens hem het overlegcomité van 3 december totaal misbruikt heeft.

Snelle versoepelingen zijn dan ook uitgesloten volgens Jeholet. “Het zou een vergissing zijn te denken dat wij volgende week alles weer zullen openen”, zei Jeholet nog.

Hij ziet als versoepeling enkel een mogelijkheid om het aantal toeschouwers binnen, dat beperkt is tot 200 op dit moment, aan te passen naar iets meer. Al voegt hij daar niet aan toe welk cijfer haalbaar is.

Volgens Jeholet zijn we nog lang niet klaar met deze pandemie en zullen alle sectoren zeker lijden onder maatregelen tot het einde van deze legislatuur in 2024.

Lees al het nieuws in de gratis app van Redactie24