Jambon vertelt wanneer het Covid Safe Ticket zal verdwijnen

door: BVDO
Jan Jambon
Afbeelding bron: Photonews

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) heeft in het Vlaams Parlement uitleg gegeven wanneer het CST zal verdwijnen.

Het CST hebben we op dit moment nodig om te tonen dat we gevaccineerd, genezen van corona of getest zijn. Op het document is al heel veel kritiek gekomen, ook omdat het een vals gevoel van veiligheid zou scheppen.

Er wordt hard geroepen om het CST af te schaffen. De huidige regeling in Vlaanderen loopt eigenlijk eind januari af. Volgende week kijkt het Vlaams Parlement om de maatregel te verlengen, eerder deden Brussel en Wallonië dat al.

Voor Jambon is het CST een belangrijk en nuttig instrument om mensen aan te sporen om zich te laten vaccineren. Het CST moet blijven zolang het nuttig en proportioneel zal zijn. Jambon is alvast van mening dat het CST kan verdwijnen zodra we van een pandemie overgaan in een endemie.

Als een ziekte endemisch is, dan wil dat zeggen dat de ziekte altijd sluimert op de achtergrond. De ziekte is dus niet weg of uitgeroeid, maar wel controleerbaar met bijvoorbeeld vaccinaties, voorlichting of beide. De griep is bijvoorbeeld een endemie.

Lees al het nieuws via de gratis app van Redactie24