Linkse partijen lanceren forse waarschuwen richting Jan Jambon: "Hiervoor gaat u écht moeten oppassen"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Vlaams minister-president Jan Jambon kwam ook dinsdag zwaar onder vuur te liggen omwille van zijn uitspraak over asielzoekers die een huis konden kopen met retroactieve kinderbijslag. De linkse partijen waren loeihard voor Jambon.

Jan Jambon gaf aan dat hij in de toekomst zal opletten dat hij zulke uitspraken niet meer doet. "Ik besef dat ik als regeringsleider moet verbinden", zei hij. Voor SP.A, PVDA en Groen was dat niet voldoende. 

"Typische N-VA-move: eerst probleem creëren dan moord & brand schreeuwen. Zo voedt u anti-politiek. Politici moeten geen problemen creëren, ze moeten oplossen. U heeft nooit uw leugen toegegeven. Dat is niet alleen opvrijen van extreemrechts, u praat ze ook na", stelt Hannelore Goeman (SP.A).

Mini-Trump

“Mr Jambon, ofwel ken u de huizenprijzen niet, ofwel kent u regelgeving kinderbijslag niet, ofwel bent u bereid met broodjeaapverhalen de polarisering in samenleving te voeden. Vindt u dat dit strookt met uw ambt als minister-president?”

"U gaat echt enorm moet oppassen dat u zich niet ontpopt tot een soort van mini-Trump", verwees Goeman naar de Amerikaanse president.

Eerder kon u op Redactie24 al lezen dat minister Wouter Beke de cijfers over retroactieve kinderbijslag vrijgaf.