Prins Harry maakt zich grote zorgen om zijn vrouw Meghan: “Hij is getraumatiseerd door die feiten”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Als prins Harry en Meghan Markle van één ding ook genoeg hebben, zijn het wel de berichten die over hen verschijnen in de Britse tabloids. Die schuwen de harde taal niet

Meghan Markle wordt vaak hard aangepakt door de Britse tabloids. “Ze is te exotisch, heeft te uitgesproken meningen, is te Amerikaans en niet blank genoeg voor de Britten”, is royaltywatchter Mario Danneels duidelijk in Het Laatste Nieuws.

"Harry en Meghan zijn twee wereldverbeteraars die zich niet willen beperken tot lintjes doorknippen. Meghan zette zwaar in op vrouwenrechten en gedroeg zich in de ogen van Buckingham Palace, de pers en het Britse publiek veel te eigengereid. Meghan heeft uitgesproken meningen, en dat hoort niet voor een lid van de koninklijke familie. Haar Amerikaanse open aard lag het Britse publiek ook niet."

Daarnaast is er ook een duidelijke ondertoon van racisme. Zo'n gesofisticeerde, halfzwarte Amerikaanse lusten de Britse tabloids niet. Was ze blank en Brits geweest, er was niets aan de hand. Harry van zijn kant stelt zich zeer beschermend op tegenover zijn vrouw. Begrijpelijk - hij is getraumatiseerd door wat zijn moeder is overkomen door toedoen van de pers."