Niemand vertelde prins Harry dat de Queen gestorven was: Zo moest hij erachter komen

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

De Britse prins Harry werd naar verluidt niet door de koninklijke familie op de hoogte gebracht over het overlijden van Queen Elizabeth. De koningin overleed op 8 september 2022 op 96-jarige leeftijd.

De hertog van Sussex had een nauwe band met zijn grootmoeder, maar werd naar verluidt niet op de hoogte gebracht over hoe haar toestand in de uren voor haar dood verslechterde. Dat heeft Omid Scobie, een auteur die zich richt op het Britse koningshuis, bekendgemaakt.

"Harry werd geïnformeerd dat William al een vlucht geregeld had met zijn ooms Andrew en Edward, en Edwards vrouw Sophie. Maar hij kon met niemand in contact komen om ook op die vlucht te kunnen zitten", citeert The Mirror Scobie.

Volgens de auteur stuurde Harry tevergeefs meerdere berichten naar meerdere leden van de koninklijke familie.

"Met de bevestiging van het overlijden van de koningin aan de premier een uur voor Harry vertrok, en met de belangrijkste leden van de familie verzameld, was de persdienst van het koningshuis klaar om het nieuws wereldkundig te maken."

"Stormachtig weer boven de luchthaven van Aberdeen zorgde ervoor dat Harry's vliegtuig meermaals moest rondvliegen vooraleer er geland kon worden, en het geduld van de persdienst raakte op. Ze konden niet meer wachten en stuurden het nieuws om 15.30 uur de wereld in."

"Toen Harry's vliegtuig twintig minuten later eindelijk kon landen, kreeg hij een bericht van Meghan, met de boodschap om haar dringend te bellen, gevolgd door een 'breaking news'-bericht van de BBC, waarin het overlijden van de Queen werd bekendgemaakt."