Dit moet Bart De Wever doen: "Jij kan de publieke opinie in Wallonië doen keren"

door: STS
Bart De Wever
Afbeelding bron: Photonews
De Waalse journalist Christophe Deborsu zou graag hebben dat Bart De Wever zich in 2020 na vele jaren afwezigheid nog eens laat zien op de Waalse tv. Dat is volgens hem heel belangrijk.

"Ik wens Bart De Wever voor dit jaar toe om meer in Franstalig België te komen spreken. Hij stuurt zijn luitenanten, maar hij komt zelf nooit. Sinds 2014 is hij nooit meer in een live programma aan Franstalige kant komen spreken", zei Deborsu in 'De Afspraak'.

"Hij heeft een boodschap, hij kan goed Frans. Misschien is het wel de sleutel voor de onderhandelingen, dat hij zijn gedacht eens komt zeggen. Dus, alstublieft Bart, kom eens af", roept de journalist op. "Hij kan de publieke opinie aan Franstalige kant doen keren."

Scoren

Deborsu zegt wel dat er pogingen gedaan werden om De Wever in een praatprogramma te krijgen, maar dat hij niet wil. "Hij zegt altijd hetzelfde: wat is mijn belang om te komen? Als ik goed scoor, dan heb ik daar geen belang bij, want ik win er geen kiezers mee. Maak ik een vergissing, dan word ik afgekraakt."