Christophe Deborsu ziet Vlaanderen wegzakken: “Die partij speelt daar al 30 jaar een rol in”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

De Waalse journalist Christophe Deborsu ziet met lede ogen aan hoe Vlaanderen wegzakt door de polarisatie.

Voor Christophe Deborsu is Vlaanderen aan het wegzakken door veel te veel polarisatie. “Als ik zie hoe Veerle Heeren, burgemeester van Sint-Truiden behandeld is, alsof ze 10.000 dosissen vaccins voor eigen gebruik heeft gestolen, antwoord ik: ‘Oké, ze heeft een fout begaan, ze heeft zich oerslecht verdedigd, maar zo'n ramp was het niet’”, zegt Deborsu aan HBVL. 

Dat gebeurt ook in Brussel in Wallonië, alleen heeft er volgens Deborsu nooit iemand een drama van gemaakt en kwam het niet uitgebreid in de pers.

Hetzelfde geldt volgens Deborsu in de zaak rond Sihame El Kaouakibi. “Hoeveel geld ze verduisterd heeft moet nog blijken, misschien niet zo veel eigenlijk. Maar ze wordt nu al als een misdadiger opgevoerd. Elke misstap is voortaan een aardbeving. De invloed van het Vlaams Belang speelt daarin al 30 jaar een grote rol.”

Voor de gulden middenweg kiezen heeft volgens Deborsu Vlaanderen in het verleden groot gemaakt. “Die partij haalt grof geschut voor alles en nog wat boven en rechtvaardigt de brutaliteit in de samenleving. Woorden doden. De beste remedie is meer mildheid. Niet te verwarren met laksheid of naïviteit.”