Ouders van jeugdbende zijn ten einde raad: "Stop met hen te pamperen, voor er écht slachtoffers vallen"

door: STS
Afbeelding bron: Pixabay
De ouders van de leden van de jeugdbende die Tildonk teistert, weten niet hoe ze hun kinderen nog op het rechte pad moeten krijgen. Ze pleiten voor een harde aanpak.

De jongeren, tussen 15 en 17 jaar oud, hebben zich al schuldig gemaakt aan vandalisme, inbraken, grafschennis en drugs dealen. Ze vielen zelfs gepensioneerde mannen aan. Volgens de ouders imiteren ze filmpjes die ze op sociale media zien en kunnen ze die niet van de echte wereld onderscheiden.

"Wat wij zeggen, haalt niets uit. We hebben alle mogelijke instanties ingelicht, maar er gebeurt weinig tot niets. Sommigen zijn al in aanraking gekomen met het jeugdparket of tijdelijk in een instelling geplaatst, maar daar blijft het bij. Daardoor heerst bij die gasten een gevoel van straffeloosheid", vertelt een van de ouders anoniem in Het Laatste Nieuws.

Werkstraf

De ouders pleiten voor een harde aanpak: "Stop met het gepamper en maak de wetten strenger. Geef hen meteen een werkstraf en blijf hen nadien op de hielen zitten. Grijp in, voor er echt slachtoffers vallen", klinkt het in de krant.