Angst voor wat prins Harry en Meghan Markle nu kunnen doen: "Zou slecht afstralen op de monarchie"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Nu prins Harry en zijn echtgenote Meghan Markle geen dotaties meer ontvangen van de Britse overheid, zullen ze zelf voor inkomsten moeten zorgen. Daarover wordt nu gespeculeerd.

Temeer omdat Peter Phillips, de kleinzoon van prinses Anne en kleinzoon van de Queen, verschenen is in een Chinees reclamespotje voor melk, afkomstig van koeien op het Britse Kanaaleiland Jersey.

De 42-jarige Phillips heeft nooit een koninklijke titel gehad of een dotatie ontvangen, maar wordt in de campagne toch voorgesteld als een lid van de Britse koninklijke famillie.

Dit doet vragen ontstaan in het Verenigd Koninkrijk; zien we prins Harry en Meghan Markle binnenkort ook bijklussen in reclamespots? 

Gezin onderhouden

Volgens royaltywatcher Penny Junor ziet het er altijd slecht uit als een persoon met koninklijke connecties zijn status gebruikt voor financieel gewin. "Het straalt niet goed af op de monarchie. Maar het is moeilijk, ik begrijp de noodzaak om een gezin te onderhouden", vertelde ze aan de BBC.

Voor Peter Phillips is er geen vuiltje aan de lucht: hij is een bloedverwant, maar vertegenwoordigt noch zijn land, noch de koningin, en is dus vrij om te doen en te laten wat hij wil.