"Dit is een vernederende pestmaatregel voor al kwetsbare gepensioneerden"

door: MRO
Kamerlid Anja Vanrobaeys neemt het op voor kwetsbare gepensioneerden. De Sp.a-politica vindt dat mensen uit deze groep momenteel slachtoffer zijn van een 'pestmaatregel'.

Gepensioneerden, vaak ook mensen die ouder zijn dan 80 jaar, worden door postbodes thuis gecontroleerd om na te gaan of zij in aanmerking komen voor een inkomensgarantie voor ouderen.

Gepensioneerden die door ziekte lange tijd in het ziekenhuis verblijven, zijn slachtoffer van deze maatregel en soms kost het zeer lang om dit recht te zetten. Zo lopen er op dit moment maar liefst 1400 dossiers.

Gepensioneerden zijn de dupe

"Onder het mom van administratieve vereenvoudiging wordt de bewegingsvrijheid van al kwetsbare gepensioneerden volledig aan banden gelegd. Dit is niet meer dan een vernederende pestmaatregel voor al kwetsbare gepensioneerden", stelt An Vanrobaeys op het virtuele huis van Sp.a.

Daarnaast zorgt deze maatregel ook voor een pak administratieve last. "Niet alleen de gepensioneerden zijn de dupe.  De maatregel zorgt ook voor een onnodige overbelasting van de Pensioendienst, OCMW’s en mutualiteiten.”