Familie van Turnhoutse ambtenaar die al twee maanden in Argentijnse gevangenis zit doet vreselijke ontdekking

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De familie van Johan C. is in shock. Ze hebben vernomen dat Johan al twee maanden in een Argentijnse cel zit.

Johan C. werd op de luchthaven nabij Buenos Aires opgepakt met 4 kilogram drugs in zijn bagage die een straatwaarde heeft van 200.000 euro. Zijn familie kan het maar niet geloven. Hij zit er nu sinds 22 november in de cel.

“We wisten niet eens dat hij in Argentinië zat. Dat Johan zich zou inlaten met drugshandel? Geen haar op ons hoofd dat daar aan zou denken”, vertelt zijn jongere broer Paul in Gazet van Antwerpen. “Op vraag van Johan brachten we ook de werkgever op de hoogte.”

"Onze Johan is in de val gelokt door zijn internetliefje"

“Onze Johan had sinds kort een internetvriendinnetje leren kennen”, vervolgt Paul. “Ook in mei of juni zou hij al naar Argentinië zijn getrokken, zo vernamen we. Ook dat wisten we niet. 'Pas toch maar op, Johan. Ze ziet er goed uit, maar let op wat je doet', hadden zijn collega's hem nog gezegd.”

Paul vermoedt dat zijn broer in de val is gelokt. “De vliegtuigtickets waren schijnbaar op voorhand betaald. Zat zijn liefje mee in het complot? Heeft ze gediend als lokvogel?”, vraag hij zich af. “Johan zelf zou nooit op dat idee komen. Zijn de drugs in zijn koffer gestopt? We weten het niet.”