Vlaams Belang moet niet onmiddellijk op N-VA rekenen

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Vlaams Belang doet het uitstekend in de peilingen. Geen wonder dat de extreemrechtse partij voluit de kaart trekt van nieuwe verkiezingen. Op N-VA moet men echter niet onmiddellijk rekenen.

Na meer dan 8 maanden is er nog steeds geen uitzicht op een nieuwe federale regering. Vlaams Belang voert de druk op in zijn vraag naar nieuwe verkiezingen. De partij lanceerde een petitie die tot dusver door zowat 73.000 mensen werd ondertekend.

De partij van voorzitter Tom Van Grieken is zowat de enige die naar alle waarschijnlijkheid wel zou varen bij een nieuwe stembusgang. Het is hun droom om samen met N-VA een rechts bestuur te vormen.

Liever geen nieuwe verkiezingen

Uit een recente peiling bleek dat heel wat mensen N-VA als de schuldige aanzien voor de huidige blokkering. N-VA-voorzitter Bart De Wever staat dan ook helemaal niet te springen voor nieuwe verkiezingen. Hoewel hij eerder deze week de deadline van mei naar voor schoof, hoopt hij dat de kiezer niet opnieuw naar de stembus hoeft te gaan.

"Ik hou niet van revoluties. Wilde gokken doen die tot enorme schokken gaan leiden, dat staat haaks op de verantwoordelijkheid die wij allemaal dragen voor de welvaart", zegt de voorzitter van N-VA.