Antwerp had veel meer verwacht van supporters KV Kortrijk

door: BVDO
Royal Antwerp FC plaatste zich donderdagavond na een 0-1-overwinning in Kortrijk voor de finale van de Croky Cup. Daarin treft The Great Old competitieleider Club Brugge. De finale wordt in het lenteweekend van 21 maart gespeeld.

Voor Antwerp is het de vierde bekerfinale in de geschiedenis van de club.  Sinds de bekerwinst in 1992 stond The Great Old nooit meer in de finale.  Onderweg naar de finale schakelde Antwerp Genk en Standard uit.  Bölöni wil een prijs pakken dit seizoen en het is logischer om dat in de beker te doen.

“Dit was stresserend”, reageerde Antwerp-coach Laszlo Bölöni na de wedstrijd bij Het Nieuwsblad.  “Het is lang geleden dat Antwerp hiervan heeft kunnen genieten.  In de eerste helft hebben we goed de kwaliteiten van de opponent in toom kunnen houden. We slaagden er bovendien ook in kansen te creëren, en we maakten dat belangrijke doelpunt. Ik hoopte eigenlijk dat er nog een tweede zou volgen.”

KV Kortrijk heeft veel karakter en goede aanvallers.  Uiteindelijk is de hel er stilletjes aan voor ons gekomen. Dit was stresserend. Soms door onze organisatie, soms op karakter en soms door geluk zijn we er toch in geslaagd ons te kwalificeren. Al ging dat erg moeizaam. KV Kortrijk heeft een moedige match gespeeld. Maar wij hielden stand.”