Diagne heeft transfer beet, ondanks schadeclaim tegen Club Brugge

door: BVDO
Mbaye Diagne van Club Brugge zit nog altijd verveeld met het penalty-incident uit de Champions League tegen PSG. Toch mikt hij op een transfer richting China als we de Senegalese sportkrant Record mogen geloven.

Diagne spaart trainer Philippe Clement alvast niet. “Ik excuseerde me bij hem. Hij zei me wat ik moest doen en dat heb ik tot de letter gevolgd. Ik weet dat ik een fout beging, maar hij is onbuigzaam gebleven. Nadien op training zag ik een radicale verandering in zijn gedrag. Zo begreep ik dat hij het niet kon laten varen.”

En Diagne gaat ook te keer tegen Hans Vanaken die eigenlijk de penalty had moeten nemen. “Het is normaal dat hij de steun van heel België krijgt. Eerst was iedereen boos, maar daarna toonden de supporters mij hun steun. Mocht de coach mij opnieuw in de armen sluiten, zouden de fans in de zevende hemel zijn.”

Diagne ondanks het feit dat hij terug wil keren wel naar de FIFA omdat hij niet meer mag trainen bij blauwzwart. Galatasaray zou een schadeclaim van meer dan 15 miljoen klaar hebben. Bovendien zou Diagne ook interesse hebben in een trip naar China, maar dat wil hij door het coronavirus voorlopig niet doen.  Om welke Chinese club het gaat is momenteel niet geweten.