Gelijkspel van AA Gent is schuld van Sven Kums: “Slechts één punt omdat we zelf niet top waren”

door: BVDO
Geen Sven Kums bij AA Gent, hij was geschorst voor de partij tegen RSC Anderlecht. En precies zijn afwezigheid zorgde ervoor dat de Buffalo’s niet voorbij Kums’ ex-ploeg geraakten.

"Het was duidelijk dat we de visie van Sven misten in de opbouw. Ons middenveld werkte niet zoals anders, we ontbraken kwaliteit aan de bal”, vertelt de Gentse coach Jess Thorup aan Het Laatste Nieuws. "Als je thuis 32 op 36 gehaald hebt en je laatste vier wedstrijden hebt gewonnen, geloof je dat je op datzelfde elan kan doorgaan. Maar als je Anderlecht ruimte geeft, kunnen ze iedereen in België pijn doen.”

“Ze hadden zelfs de kansen om de drie punten mee te nemen. Dit was zeker niet onze beste match. Normaal zetten we meer druk op de tegenstander, normaal hebben we ook meer balbezit, over langere periodes in de match. We misten kwaliteit in de laatste pass en in de keuzes die we maakten, zelfs in de duels miste ik wat kracht. We moesten noodgedwongen een aantal spelers missen.”

"We hebben de laatste weken getoond dat we élke match het veld opstappen om te winnen. Er is maar één reden waarom ik zeg dat je soms tevreden moet zijn met één punt: als je zelf niet top bent, dan verlies je soms punten. Dat is hier gebeurd. Als wij zelf ons niveau niet halen, zijn we een heel gewoon team in België. Dan kunnen we tegen iedereen in de problemen komen. We moeten snel weer aanknopen bij het niveau van de voorbije weken."