Na Ciara komt Dennis, gevolgd door heel wat 'Nederlandse' stormen

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Amper een week na de doortocht van winterstorm Ciara kunnen we het opnieuw hard te verduren krijgen. Aan de kusten van Groot-Brittanië en Ierland wordt dit weekend opnieuw windkracht 10 verwacht.

Dennis wordt vrijdag pas gevormd boven de Atlantische Oceaan. “Maar hij gaat in ieder geval problemen veroorzaken in Groot-Brittannië en wellicht bij ons”, zegt Raymond Klaassen van Weerplaza aan Het Parool. “Al lijkt hij op dit moment minder heftig te worden dan Ciara.”

De eerste letters van de stormnamen lopen het alfabet af. Dennis werd net als Ciara gedoopt door het Britse publiek. Ook de volgende wordt door hen gekozen. “Die daarna, beginnend met een F, heeft een naam die te danken is aan een Nederlandse inzending”, zegt een woordvoerder van KNMI. “Die luidt Francis, van Francis Beaufort naar wie de schaal van de windkracht is vernoemd.”

Ook later op het jaar worden we met een beetje pech geteisterd door stormen met oer-Hollandse namen. Zo kunnen we ons alvast verwachten aan onder meer Gerda, Jan en Piet.