Studentenfeest in Brussel loopt volledig uit de hand, politie bekogeld en reageert zeer fors

door: PMN
Afbeelding bron: Twitter
In Brussel is maandagavond een studentenfeest helemaal uit de hand gelopen. De Brusselse studentenclub Bruxellas organiseerde een feest en zaal in de Marollen. Het ging om een ‘dagdisco’, de fuif ging van start om 14.30 uur. Omstreeks 20 uur kwam de politie toe om het feest stil te leggen.

"Veiligheidsagenten werden bekogeld met glazen flessen", zegt Ilse Van de Keere, woordvoerder van de Brusselse politie aan De Standaard. Een vader van een studente was aanwezig en zag alles gebeuren. "Mijn dochter was er maar net toegekomen en plots begon de politie met stokken en traangas iedereen naar buiten te werken", zegt hij.

"Ze was daar met vriendinnen en toen ze hun handtassen en jassen uit de vestiaire wouden gaan halen, werden ze tegengehouden door de politie. Ze waren hard geschrokken omdat ze zo hardhandig buiten gewerkt waren. Mijn dochter heeft ook traangas in haar ogen gekregen, ze heeft het gelukkig zelf kunnen uitspoelen met water."


Niet onder controle
De politie zegt dat het meerdere meldingen gekregen had van geluidsoverlast.  Het ‘themadrankje’ van het feest was jenever, waardoor veel dronken studenten buiten heel luidruchtig waren. "De organisator heeft ook zelf naar ons gebeld omdat het dreigde uit de hand te lopen", zegt woordvoerder van de Keere nog. "Toen we ter plaatse kwamen en konden vaststellen dat de veiligheidsmensen met glazen flessen bekogeld werd, hebben we in samenspraak met de organisator, die de boel duidelijk niet meer in de hand had, besloten het feest stil te leggen."

"Toen ook agenten bekogeld werden, hebben ze traangas gebruikt. De feestgangers hebben de kans gekregen om hun spullen uit de vestiaire te halen. Er kwamen geen stokken aan te pas." Nog volgens de politie waren sommige aanwezigen zo dronken dat ze verzorging nodig hadden.

Onnodig
Bij de studentenclub Bruxellas reageert men boos. Zij begrijpen niet waarom de politie het feest stilgelegd heeft, zo laten ze weten op Facebook. "Het onnodig en overmatig gebruik van de pepperspray door de politie jegens onze gasten keuren wij ook absoluut NIET goed en is schandalig", schrijft de club. "Maar in vergelijking met de vorige jaren liep het feest wel op een meer ordentelijke manier."