Conner Rousseau klapt uit de biecht: “Hierover hebben we gepraat met de koning”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Nu de vorming van een federale regering muurvast zit, is koning Filip aan zet. Een van zijn gasten op het koninklijk paleis vandaag was Conner Rousseau, voorzitter van Sp.a.

Sp.a zou zowel deel uitmaken van paars-geel als de Vivaldi-coalitie, de twee opties die volgens velen tot voor kort het meest waarschijnlijk waren. Vrijdag torpedeerden de Waalse socialisten echter paars-groen terwijl CD&V zich al meermaals uitsprak tegen de vierkleurenregering.

Rousseau begrijpt naar eigen zeggen burgers die met gefronste wenkbrauwen naar het politieke gekrakeel kijken. “Je krijgt niet uitgelegd aan de mensen thuis dat er geen meerderheid is voor een regering, geen meerderheid voor verkiezingen. Waarvoor dan wel?”

Gelukkig weet de Sp.a-voorzitter een uitweg uit de impasse. “Het moet niet meer over samenstellingen gaan, niet meer over Vlaanderen tegen Wallonië, niet meer over rechts tegen links, het moet nu gaan over hoe we een sociale ommekeer maken met dit land en hoe we oplossingen vinden. Wij gaan daar nu een gesprek over hebben met de koning.”