Magnette wil nog 8 jaar Vivaldi: "Met Vlaanderen als melkkoe zonder inspraak"

door: MRO
Regering
Afbeelding bron: Photonews

Ook na de verkiezingen van 2024 moet de Vivaldi-regering doorgaan. Dat is alleszins het plan van PS-voorzitter Paul Magnette.

Paul Magnette laat in zijn kaarten kijken en maakt nu al duidelijk dat hij ook na de verkiezingen van 2024 wil doorgaan met de Vivaldi-coalitie. 

"Het Vivaldi-project is uitgedacht om het huis op orde te zetten tegen de 200e verjaardag van België in 2030", maakt Magnette duidelijk in een interview in De Tijd. 

"Vivaldi is ontworpen om 10 jaar mee te gaan", klinkt het. Daarmee gaat hij nu al lijnrecht in tegen N-VA-voorzitter Bart De Wever die meer bevoegdheden voor Vlaanderen wil. Een staatshervorming wordt onmogelijk, stelt Magnette.

"Ik heb al duidelijk gemaakt dat we in 2024 geen staatshervorming willen. Die zal ook onmogelijk blijken." Voor een staatshervorming is een tweederdemeerderheid nodig en die zal niet bereikt worden. De klassieke partijen worden steeds kleiner, terwijl PVDA en Vlaams Belang een pak kiezers weten te overtuigen.

Reactie Bart De Wever

Bart De Wever reageerde al snel via social media. "Zowel De Croo als de PS geeft aan tot minstens 2030 verder te willen doen met Vivaldi. Nog acht jaar zonder noodzakelijke hervormingen dus, met Vlaanderen als melkkoe zonder inspraak. Een duidelijke waarschuwing. Aan de Vlaamse kiezers om dit in 2024 onmogelijk te maken."