Burgemeester is er duidelijk over: "De minister gaat niet bepalen wat wij moeten doen"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken heeft zich negatief uitgelaten over Aalst carnaval. De burgemeester van Aalst vindt dat de man zich niet te moeien heeft.

Aalst carnaval ligt al langer onder vuur omwille van een carnavalswagen waarop joodse karikaturen werden afgebeeld. Het kostte het evenement haar plaats op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

De Israëlische minister Yisrael Katz wil dat ons land de volgens hem antisemitische vertoning gaat verbieden. Maar dat lijkt niet te gaan gebeuren. Vlaams minister van Samenleven Bart Somers gaat geen verbod invoeren, maar vindt wel dat de gemeente de carnavalisten erop moet wijzen dat de karikaturen moreel en ethisch niet door de beugel kunnen.

Facebook

Burgemeester Christoph D'Haese vindt de oproep van de Israëlische minister "zeer betreurenswaardig en compleet disproportioneel". "Wij willen niet polariseren, maar laat toch duidelijk zijn dat het niet aan een buitenlandse minister toekomt om bepalen wat er in Aalst al dan niet mag", schreef D'Haese op Facebook. "In Aalst is er geen plaats voor haat, racisme en antisemitisme."