Eén slokje water gooide het leven van Kathleen overhoop: 'Voor 30 procent invalide'

door: STS
Afbeelding bron: Pixabay
Het leven van Kathleen Steegmans uit Diepenbeek is van de ene dag op de andere voor altijd veranderd. En dat na het drinken van een flesje Chaudfontaine.

De 39-jarige vrouw dronk van het flesje water en belandde in het ziekenhuis met zware brandwonden aan maag en slokdarm. Het flesje bleek een giftige stof, zinkchloride, te bevatten. Het slachtoffer moet nu zonder gal en maag door het leven en heeft een blijvende invaliditeit van 30 procent.

"Ik moet nu letten op wat ik eet. Melk, eieren of een lekkere biefstuk kan ik gewoonweg niet verteren. Anders kruip ik over de grond van de pijn", klinkt het in Het Belang van Limburg. De vrouw krijgt injecties om een voortdurend gevoel van buikgriep tegen te gaan. Bepaalde sporten en zwaar werk zijn uit den boze.

Baby

Op het moment van de feiten was Steegmans 24 weken zwanger. De baby kwam echter gezond ter wereld. Maar de moeder houdt haar hart vast: "Eens ze volgroeid is, kunnen er misschien complicaties optreden, onder meer aan haar nieren", klinkt het in de krant.

Coca-cola

Steegmans eist een slordige 118.000 euro schadevergoeding van de Coca-Cola Company, die Chaudfontaine in haar portefeuille heeft. Op 19 maart zal een rechter hierover een vonnis uitspreken.