Theo Francken vindt het erg wat slachtoffers wateroverlast nu overkomt

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

N-VA-Kamerlid Theo Francken vreest dat de inwoners van Chaudfontaine minderwaardige maaltijden zullen moeten gaan eten nu Defensie zich terugtrekt.

"Het Franstalige Croix Rouge neemt de voedselbedeling voor 800 mensen in en rond het zwaar getroffen Chaudfontaine weer over van Defensie", schrijft Francken op Facebook.

"Hopelijk lukt het het Croix Rouge dit keer wel om dit logistiek rond te krijgen. U herinnert zich dat dit in het begin helemaal in de soep draaide. Mensen kregen geen of minderwaardige maaltijden en liepen de hele dag rond met honger. De veldkeuken van Defensie werd heropend, tot grote tevredenheid van de inwoners."

"Sommigen zijn nu een petitie gestart om Defensieminister Ludivine Dedonder ervan te overtuigen Defensie langer daar te houden, maar de kans op slagen is minimaal. In plaats van vers gemaakte en evenwichtige maaltijden zal het weer minderwaardige, opgewarmde kost van DeliMeal worden, of frieten, kebab en pizza…"

Verzekering

"Aangezien veel inwoners pas recent een expert van de verzekeringsmaatschappij hebben gezien, kunnen de herstellingswerken op het gelijkvloers nu pas aanvatten. Deze mensen zullen minstens tijdelijk nog op de eerste verdieping van hun woning moeten leven, waar koken allesbehalve evident is."

Download nu de gratis app van Redactie24