CD&V brengt koninklijk opdrachthouders Dewael en Laruelle goed in de problemen (en de tijd dringt)

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Koninklijke opdrachthouders Dewael (Open Vld) en Laruelle (MR) gaan nog wat geduld moeten hebben. CD&V werkt voorlopig nog niet mee.

De bedoeling was dat Patrick Dewael (Open VLD) en Sabine Laruelle dit weekend hun kadernota paars-groen-oranje wilden samenbrengen. Maar CD&V wil voorlopig niet meewerken.

De tijd begint wel te dringen voor Dewael en Laruelle. Maandag moeten ze verslag uitbrengen bij de koning en het is niet zeker of ze iets gaan kunnen voorschotelen aan de vorst. Dit weekend wilden ze rond tafel zitten met verschillende partijen, maar CD&V bedankte vrijdag voor de uitnodiging.

Dewael en Laruelle willen de huidige regering uitbreiden met de groenen en socialisten, maar dat plan lijkt dus niet van de grond te komen, staat te lezen in Het Belang van Limburg. CD&V wil maandag immers eerst overleg op zijn partijbureau.

In de kadernota van Dewael en Laruelle is ook een staatshervorming voorzien. In diezelfde kadernota willen ze het ook hebben over begroting, socio-economische hervormingen en - ook zeer belangrijk voor CD&V - ethische thema's.