Extreemrechts neemt zelf poolshoogte: “Europa heeft meer dan genoeg gedaan”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Terwijl de Turkse president Erdogan op de koffie komt in Brussel, maakt een delegatie van Vlaams Belang de omgekeerde beweging. Zij willen met eigen ogen zien wat er gebeurt aan de Grieks-Turkse grens.

De onlusten aan de grens beheersen sinds begin deze maand het nieuws. Erdogan zou tienduizenden vluchtelingen en migranten aangemoedigd hebben om illegaal naar Europa te trekken. Griekenland houdt echter haar grenzen dicht.

“De Grieken beschermen nu onze buitengrenzen en we willen ze daarbij niet alleen laten staan”, zegt Vlaams Belang-Kamerlid Dries Van Langenhove. “Met deze reis gaan we onze steun uitdrukken maar ook polsen welke politieke hulp nodig is.”

“Toegeven aan Erdogan is geen optie”, vult Vlaams Belang-Europarlementslid Tom Vandendriessche aan. “Hij komt nu met de staart tussen de benen naar Brussel, in de hoop dat hij alsnog meer geld krijgt en een visumvrije reisregeling”. Volgens Van Langenhove heeft Europa “meer dan genoeg vluchtelingen en migranten opgenomen”.

De delegatie van Vlaams Belang en hun Franse collega’s van het Rassemblement National, de partij van Marine Le Pen, verblijven een drietal dagen in de regio.