Heel belangrijke informatie voor mensen met huisdieren door coronavirus

door: BVDO
Afbeelding bron: Pixabay
Het zal je misschien wel al opgevallen zijn. Ook onze huisdieren doen wat raar sinds de coronacrisis. Zij worden geconfronteerd met ons gedrag waardoor hun routine helemaal anders wordt.

We zitten met zijn allen thuis. Telewerken is de nieuwe standaard geworden. We zitten in met de toekomst en stralen die angsten af op onze huisdieren. Het is dan ook van ontzettend groot belang dat we zo snel mogelijk een nieuwe organisatie vinden.

Want onze huisdieren ondervinden toch wel wat last van onze aanwezigheid. “Katten en honden zijn gewoontedieren”, vertelt Christel Moons, professor diergedrag en dierenwelzijn van de UGent aan Het Nieuwsblad. “Nu we met z'n allen massaal in ons kot blijven, hebben ze meer gezelschap en is de routine zoek. Dat kan stress veroorzaken."

Dieren hebben niet noodzakelijk meer aandacht nodig nu we er veel meer zijn. De persoonlijkheid van je huisdier bepaalt heel veel. Sommige kunnen die aandacht appreciëren, andere dieren zijn veel liever alleen en willen dan ook gerust gelaten worden. "Vergeet ook niet dat onze huisdieren onze emoties kunnen oppikken, dus hoe kalmer je zelf blijft, des te beter voor je huisdieren.”

En de ulitieme tip is ook hier social distancing, ook al is er nog geen enkel bewijs dat het coronavirus tussen mens en dier overdraaglijk is. "Hou best een meter afstand van de beste vriend des huizes. Een kwestie van zeker te zijn", voegt Yves Stevens van het crisiscentrum er aan toe.