Herman Goossens geeft een cijfers: "Zoveel mensen zijn er écht besmet in ons land"

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Er zijn in ons land 2.815 officiële besmettingen in ons land. Maar iedereen weet dat dit een onderschatting is. Veel mensen worden immers niet getest op het coronavirus.

Microbioloog Herman Goossens geeft wel een cijfer. "Ik schat dat er eigenlijk 20.000 mensen in ons land besmet zijn met het coronavirus", zegt hij aan Het Laatste Nieuws. "Mochten we geen maatregelen genomen hebben, zou dat cijfer nog een stuk hoger geweest zijn."

Het effect van de maatregelen zien we voorlopig nog niet in de cijfers. "Dat hopen we volgende week te zien", laat Goossens weten. "We kunnen het nog altijd aan in de ziekenhuizen", verzekerde hij. "Ik denk niet dat we zullen evolueren naar Italiaanse toestanden, waar ze Covid-19 zwaar onderschat hebben, te laat in actie zijn geschoten en de ziekenhuizen niet hebben gereorganiseerd. Wij zijn veel beter voorbereid."

Een vaccin is er nog niet tegen het coronavirus. Al hoopt men wel snel antivirale middelen te kunnen gebruiken. België werkt mee aan een Europese studie met meer dan 3.000 patiënten. "Over 1 of 2 weken kan er bij ons begonnen worden. Hopelijk komen daar positieve resultaten uit."