Herman Goossens over het ergste moment van zijn leven: "Je kind zo verliezen, is onbeschrijfelijk"

door: STS
Herman Goossens
Afbeelding bron: Photonews

Professor Herman Goossens heeft in een openhartig interview gesproken over de plotse dood van zijn zoon.

Goossens was één van de experten die vaak aan bod kwamen om uitleg te geven over het coronavirus. Tot hij begin dit jaar zijn werk noodgedwongen een tijdje moest stilleggen door een persoonlijk drama.

Zijn oudste zoon stapte op 1 januari uit het leven. Een mokerslag voor Goossens. Op 10 januari maakte hij het droevige nieuws wereldkundig via Twitter.

"Op 1 januari is mijn oudste zoon onverwachts gestorven. Het verdriet en de pijn zijn onbeschrijfelijk. Hij was een lieve, zorgzame man en papa van drie kinderen. Ik heb tijd nodig om dit te verwerken. Dank voor jullie begrip", schreef hij destijds.

Hij kreeg talloze steunbetuigingen, waarvoor hij zijn dankbaarheid toonde. "Lieve, lieve mensen. De duizenden reacties waren een enórme steun. Ik heb honderden lezingen gegeven. De moeilijkste was op de begrafenis van mijn zoon. Dat is gelukt mede dankzij jullie steun. Ik wou dat ik iets voor jullie kon terugdoen. Als dank en erkenning."

Nu heeft Goossens teruggeblikt op die bijzonder moeilijke periode in zijn leven. "Je kind zo verliezen, is onbeschrijfelijk. Dat is het enige woord dat ik erop kan plakken", vertelde hij aan De Morgen.

"Wij hebben zijn dood helemaal niet zien aankomen. Integendeel. Hij was allerlei leuke plannen aan het smeden."

Wie met donkere gedachten of vragen over zelfdoding zit, kan altijd anoniem en gratis terecht op het nummer 1813 of op zelfmoord1813.be.