Schokkend verhaal uit Schaarbeek: "Coronaregels worden hier absoluut niet gerespecteerd"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
In sommige Brusselse gemeenten worden de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus "absoluut niet" gerespecteerd.

Een man uit Schaarbeek getuigt daarover in de Sudpresse-kranten. Hij stelt dat de maatregelen er absoluut niet gerespecteerd worden en dat de kinderen er nog gewoon op straat spelen.

De man - zelf van Marokkaanse origine - zegt niet te willen stigmatiseren. Maar hij ziet hoe in sommige buurten het niet tot de mensen is doorgedrongen dat ze binnen moeten blijven. Hij pleit voor een volledig uitgaansverbod.

Vertaling

Een probleem kan de taalbarrière zijn. Eerder raakte ook al bekend dat de helft van de coronapatiënten in Limburg van Turkse origine is. ((Lees hier het artikel)

"We nemen dit zeer serieus", zegt Vlaams minister van Inburgering Bart Somers (Open Vld). "Al meer dan een week stellen we de meertalige informatie rond het coronavirus ter beschikking op de website van het Agentschap Inburgering & Integratie. We gebruiken meertalige posters om de burger te informeren. Nu gaan we nog een stap verder en zetten we actief personeel en organisaties in om mensen op te bellen zodat ze zeker de juiste voorzorgsmaatregelen nemen."

(Archieffoto)