Rock Werchter ziet fout in: "Het was niet ons beste idee"

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Rock Werchter verraste gisteren op sociale media met een countdownvideo naar de editie van dit jaar. Na een regen aan misnoegde reacties reageerde de organisatie met een mea culpa.

Op het middaguur postte Rock Werchter gisteren een countdownvideo voor de editie van dit jaar. Nog precies honderd dagen tot Rock Werchter 2020, van 2 tot 5 juli. Veel bezoekers van de sociale media van Rock Werchter reageerden geschokt, zeker nadat later op de dag ook de Olympische Spelen verschoven werden naar 2021.

Vanmiddag reageerde Rock Werchter met een schuldbekentenis. "Onze post op sociale media gisteren was niet meteen ons beste idee", klonk het. De organisatie wijst erop dat er voorlopig enkel een beperking tot 5 april is en dat er niet duidelijk is wat er daarna zal gebeuren.

Rock Werchter staat dan haaks op heel wat andere evenementen die nu al annuleerden.  Organisaties schrappen nu zelfs al events die in september moesten plaatsvinden. De reclamecampagne mag dan wel stopgezet zijn, toch rekent Rock Werchter erop dat het festival zal doorgaan. Al is het niet duidelijk wat de individuele artiesten allemaal zullen doen.