Corona heeft dramatische gevolgen voor zanger Steve Tielens: “Nog nooit zoiets vreselijks meegemaakt”

bron: TV Familie
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Net als heel wat andere Vlaamse artiesten krijgt ook Steve Tielens zware klappen door het coronavirus. Al zijn optredens tot eind mei zijn gecanceld, en de release van zijn nieuwe album ‘Parels en duetten’ werd uitgesteld. In TV Familie vertelt de zanger over de dramatische financiële gevolgen.

“Dit gaat niet over honderden, maar over tienduizenden euro’s verlies”, vertelt Steve Tielens in TV Familie. “Het is gewoon dramatisch. De komende maanden zal ik géén loon hebben.” Het coronavirus laat zich bij de volkszanger dus serieus voelen. “Gelukkig niet fysiek, maar het virus houdt me dus wel in een wurggreep. Financieel is de schade niet te overzien. En da’s niet het enige…”

Er is ook de uitgestelde release van zijn nieuwe album. “Aan dat album heb ik zo’n anderhalf jaar gewerkt. En ik heb er 35.000 euro uit mijn eigen zak in geïnvesteerd. Ik dacht dat er snel een cashback zou komen eenmaal m’n album uit zou zijn. Door de cd-verkoop, iTunes en dergelijke, maar ja… dat feestje gaat dus voorlopig niet door.”

Steve heeft momenteel echt nul inkomsten. “Ik heb een serieuze klop van de hamer gekregen, hoor. Dit is écht een drama!” Steve probeert het financieel te redden. “Ik ben nu verplicht op kosten van mijn vrouw te leven. Zij werkt in de zorgsector. Maar mijn kinderen moeten ook eten, hé. Ik hoop dat ik deze zomer terug mag optreden. Dat is voor veel Vlaamse artiesten de tijd van het jaar.”

“Het is de eerste keer in mijn carrière dat ik zoiets vreselijks meemaak. Ik ben lang niet de enige Vlaamse artiest die het nu moeilijk krijgt, maar ik ben wel één van de weinigen die juist zo’n grote investering heeft gedaan.”