Coronacrisis: Worden er nu meer wegenwerken uitgevoerd?

door: WVDS
Afbeelding bron: Photonews
De ergernis om dagelijks in de file te moeten staan en wegenwerken te trotseren, zal niemand missen. Door de coraonamaatregelen is er weinig verkeer op de baan. De ideale periode om wegenwerken uit te voeren?

“Er is geen lijn in te trekken”, zegt Veva Daniels van Agentschap Wegen en Verkeer over hoe de wegenwerken momenteel worden aangepakt. “We hebben een 200-tal werven die voor corona bezig waren of opgestart werden en ze hebben elk een eigen individuele aanpak. Een aantal van die werven zijn blijven doorlopen, andere zijn stilgelegd, nog andere zijn niet opgestart.”

“We werken altijd samen met externe aannemers en het zijn zij die aan ons hebben gesignaleerd ‘we gaan moeten stoppen’ door personeelstekort of uit schrik voor de coronamaatregelen."

Werf per werf bekijken

"Nu zijn we wel aan het bekijken hoe we dit verder gaan aanpakken. Dit gebeurt op individueel werfniveau. Sommige aannemers hebben bijvoorbeeld tien werven in portefeuille voor ons en maar mankracht voor drie werven, dan moeten we kijken welke drie we gaan doen.”

De onzekerheid over hoe lang de maatregelen nog gaan aanhouden, maakt het er ook niet eenvoudiger op. “Je kan ook geen werf opstarten die normaal gezien anderhalf jaar duurt, met het risico dat we die werf bijvoorbeeld binnen twee maanden in het midden van de werken moeten stilleggen. Dat willen we ook vermijden. Er is dus geen eenduidig antwoord, we bekijken het wef per werf”, besluit Veva Daniels tegenover onze redactie.