Burgemeester reageert nadat politiediensten in Anderlecht jongeman doodreden

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Vrijdagavond werd in Kuregem een jongeman door de politie doodgereden tijdens een achtervolging.

De politie is vrij karig met informatie over het incident. "Het is nog te vroeg om meer informatie vrij te geven, de feiten worden onderzocht," klinkt het bij Het Brusselse parket. “Het zou gaan om een jongen geboren in 2001, vermoedelijk op de vlucht voor de politie.” Een jongeman vluchtte op zijn brommer voor een politiecontrole.  De aanrijding zou gebeurd zijn toen een tweede politiewagen de jongen wou onderscheppen.

Na het incident was het de hele nacht onrustig. Er werden ook vier brandjes gesticht, maar het is onduidelijk of die met het voorval te maken hebben. “Een eerste omstreeks 2u10 's ochtends, aan de trekker van een vrachtwagen, nadien volgden een container en een haag langs de Ring van Anderlecht," zegt Walter Derieuw, woordvoerder van de Brusselse brandweer. Ook verschillende paletten werden in brand gestoken.

Burgemeester van Anderlecht Fabrice Cumps bevestigt alles. "Op sociale media circuleren alvast oproepen om te protesteren. In deze tijden van coronacrisis zou dat voor een hoop bijkomende problemen zorgen," aldus de burgemeester. De familie van het slachtoffer werd op de hoogte gebracht en wordt opgevolgd door het Centrum voor Slachtofferhulp.