Studente filmt 'kwijlende' jongemannen, politie pikt de zaak op: "Hoe disgusting ik elke dag word bekeken"

door: MRO
Afbeelding bron: Twitter @eslibalatova
Een jongedame ergert zich blauw aan de manier waarop mannen haar lastigvallen. Om haar frustratie aan te tonen, filmde ze enkele jongemannen terwijl ze voorbij hen wandelde. De Brusselse politie houdt zich intussen met de zaak bezig.

Esli filmde de jongemannen ongezien. "Ze konden niet zien dat ik filmde. Mijn gsm zat plat tegen de box die ik vasthield die je kan zien in de schaduw", legt ze uit op Twitter. "Er is een verschil tussen kijken en kwijlen."

Ze plaatste het korte fragment online waarop duidelijk te zien is hoe enkele mannen naar haar staren. "Kijk hoe disgusting ik gewoon elke dag word aanbekeken. Elke dag all day. Gewoon een stuk vlees. Ik vraag me af hoe sommige mannen zouden reageren als mannen op dezelfde manier hun moeder zouden aanstaren. Oh, wat ik droeg? Broek en hoodie. Maar dat zou niet mogen uitmaken."

De Brusselse politie zag het filmpje ook en ging over tot actie. "Dit is totaal onaanvaardbaar. We hebben contact opgenomen met het betrokken slachtoffer en het dossier is reeds lopende", klinkt het.

Tags politie