Update: Maatregelen tegen corona verlengd, maar ook versoepeld

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
De maatregelen tegen het coronavirus worden verlengd tot en met 3 mei. Dat heeft de Nationale Veiligheidsraad vandaag beslist. Tegelijk zijn er ook heel wat andere beslissingen genomen.

Op de persconferentie stelde premier Sophie Wilmès dat de 'lockdown light' verlengd zal worden. Maar er worden toegevingen gedaan, omdat "de gevolgen van de maatregelen op het psychische welzijn van de mensen niet genegeerd mogen worden".

“Al wijst alles erop dat de verspreiding van het virus vertraagt, al is het zeer duidelijk dat de crisis nog niet achter ons ligt. Het is duidelijk dat we ons moeten blijven inzetten, zonder te verzwakken", zei Wilmès.

Tuincentra

Om de verlenging draaglijker te maken, is er beslist dat tuincentra en doe-het-zelfwinkels de deuren weer mogen openen, zolang de bezoekers op een veilige afstand van elkaar kunnen blijven."

Bezoek aan rusthuis en instellingen

De bewoners van de rust- en verzorgingstehuizen en instellingen voor personen met een handicap mogen voortaan bezoek krijgen van één vooraf aangeduide persoon, zolang die persoon de laatste twee weken geen symptomen heeft gehad en zolang het telkens om dezelfde persoon gaat. Deze regel geldt ook voor mensen die geïsoleerd zijn en zich niet kunnen verplaatsen.

Wilmès benadrukte dat de basismaatregelen niét versoepeld worden en dezelfde blijven tot en met 3 mei.