Ongelofelijk: Ex-militair bedreigde kroonprinses Amalia met verkrachting en dood

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Vandaag is in Zwolle een 31-jarige ex-militair voor de rechtbank gekomen, omdat hij de Nederlandse prinses Amalia met verkrachting en dood bedreigde.

De man zit sinds januari al vast, maar het nieuws raakte pas vandaag bekend. In Zwolle werd de eerste zitting van de rechtzaak omtrent de bedreigingen gehouden. De zitting is nog pro forma, er wordt nog geen inhoud behandeld.

De feiten zijn verschrikkelijk. De man stuurde berichten via Instagram. Zo stuurde hij bijvoorbeeld "Ja meisje er is geen ontkomen aan" en ook nog "mijn haat richting jou wordt steeds groter". Hij dreigde naar Koningsdag te komen, maar dat evenement was door de coronacrisis afgelast.

Naar alle waarschijnlijkheid stuurde de man de berichten naar een fanaccount, terwijl hij dacht dat het de officiële account was. Hij stuurde via Instagram berichten en beelden waarin hij dreigde de prinses te verkrachten. Een goede schoolvriend van de prinses werd met de dood bedreigd.

Bij de man werd vroeger al paranoïde schizofrenie vastgesteld. Zijn advocaat wil daarom dat hij geheel of gedeeltelijk ontoerekeningsvatbaar wordt verklaard.