Theo Francken haalt fel uit na ophefmakende zaak: “Uitgescholden voor moordenaar en heel de Wetstraat op mijn kap"

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Theo Francken heeft fel uitgehaald op zijn Facebook. De NVA’er deed dat nadat hij een rechtszaak gewonnen had.

De zaak gaat over een Syrisch gezin uit Aleppo dat in ons land asiel wil aanvragen. Het diende zijn asielaanvraag in via de ambassade in Libanon. Theo Francken, toen nog staatssecretaris van asiel en migratie, weigerde die asielaanvraag.

“Dat gezin uit Aleppo wilde in Wallonië gaan wonen bij een barones”, legt Francken uit. “Ik weigerde en moest hallucinante dwangsommen betalen. Ook dat weigerde ik. Een gerechtsdeurwaarder kwam de meubelen van mijn kabinet opschrijven. Du jamais vu.”

"Wel, 2,5 jaar later winnen we over hele lijn. Géén asielaanvragen op onze ambassades! Na de Belgische rechtbank en het Europees Hof van Justitie geeft nu ook Straatsburg mij gelijk. Ik weigerde terecht die dwangsommen te betalen.”

Dreun van jewelste
“De Opengrenzenlobby, met PVDA-advocate Mieke Van Den Broeck voorop in deze mediatieke en juridische strijd, krijgt hier een dreun van jewelste in deze cruciale en principiële zaak. Wekenlang werd ik door media, juridische en politieke wereld uitgespuwd omdat ik de hallucinante uitspraak van de Franstalige RVV rechter weigerde uit te voeren.”

“Ik hield voet bij stuk, geen asielaanvragen op onze ambassades. 11 Lidstaten waaronder Frankrijk en Duitsland sloten zich bij me aan. We winnen vandaag ook de laatste veldslag.”

“Het bewijst nogmaals dat je soms koppig moet volhouden en doorgaan, ook al zit heel de Wetstraat op je kap, word je in de Kamer uitgescholden voor moordenaar en schrijven partijvoorzitters van de meerderheid kerstbrieven om je onderuit te stampen.”