Straffe uitspraak van burgemeester: "Na drie of vier jaar is hij nog niet geïntegreerd”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

Gemeenteraadslid Stefaan Sintobin (Vlaams Belang) wil klacht indienen tegen de Brugse burgemeester Dirk De fauw (CD&V) na een straffe uitspraak. 

Tijdens de Brugse gemeenteraad was er een debat over transmigranten in Zeebrugge. Het werd een stevige discussie tussen Sintobin en De fauw. De burgemeester verwees in een reactie naar het feit dat Sintobin een soort van vluchteling is, omdat hij van Izegem naar Brugge verhuisde. 

“Als je de heer Sintobin beschouwt als een vluchteling die vanuit Izegem naar Brugge gekomen is op illegale wijze, want wij hebben hem niet gevraagd, dan mag hij hier blijven op voorwaarde dat hij zich integreert”, citeert KW de Brugse burgemeester tijdens de gemeenteraad.  

“Na drie of vier jaar is hij nog niet geïntegreerd, want Brugge is een warme en solidaire samenleving terwijl de heer Sintobin mensen tegen elkaar opzet en niet akkoord is met een menselijke aanpak van de problematiek van de transmigranten. Wat strijdig is met het DNA van Brugge.”  

“Wie zich niet integreert moet volgens het Vlaams Belang gedwongen gerepatrieerd worden. De staatssecretaris wordt geconfronteerd met landen die hun gevluchte onderdanen niet aanvaarden. Ik heb even geïnformeerd bij Sintobins vrienden in Izegem en ze wensen hem niet meer terug. Wij zullen hem noodgedwongen in Brugge moeten laten ronddwalen.”  

Sintobin kon zijn oren niet geloven. “De uitspraken van Dirk De fauw waren totaal ongepast en een burgemeester onwaardig. Hij vond het nodig om de man in plaats van de bal te spelen”, zegt Stefaan Sintobin. 

De fauw ziet geen probleem in zijn uitspraken en spreekt van een politieke kwinkslag. Sintobin overweegt nu om klacht in te dienen tegen De fauw.