Conner Rousseau spreekt duidelijke taal: “Als mensen die naar ons land komen dat niet willen doen, mogen ze weer vertrekken”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Conner Rousseau is voorzitter van SP.A. In ‘Gert Late Night’ sprak de jonge politicus ook over migratie.

“Volgens mij is de Vlaming solidair”, steekt Rousseau van wal. “Je moet weten dat het echt niet verboden is om je geluk ergens anders geluk te gaan zoeken als er oorlog en bombardementen zijn in je land.”

“Maar ik wil ook niet dat mensen zomaar oversteken. Mijn hart breekt als ik kindjes op bootjes zie. We moeten vooral inzetten op opvang in de eigen regio. We moeten vermijden dat mensen levensgevaarlijke dingen gaan doen. België moet samen met Europa een deel van hen opvangen. Dat is kwestie van duidelijke afspraken te maken.”

Al kan je niet uitsluiten dat ze op een bepaald moment ook in ons land staan. “Ik geloof dat mensen solidair willen zijn, maar daar moet wel iets tegenover staan", gaat Rousseau verder.

"Wie geen Nederlands wil leren, kan vertrekken"

“We moeten mensen helpen om de taal te leren en aan het werk te gaan. De wetten staan ook altijd boven de religie. We moeten die mensen verplicht Nederlands laten leren en dat ook goed opvolgen.”

“Wat als ze weigeren? We moeten mensen helpen, maar als ze geen Nederlands willen leren, kunnen ze hier maar weinig komen doen. Dan moeten ze terug naar hun land, lijkt mij duidelijk. Maar er zijn wel veel mensen die Nederlands willen leren, er is zelfs al een wachtlijst. Iedereen die zijn best doet, moet er ook beloond voor worden.”