Binnenlandse Zaken activeert nummer 1722 voor slecht weer

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Het KMI waarschuwt voor slecht weer morgen. Daarom activeert Binnenlandse Zaken het noodnummer 1722 tijdelijk.

Wie naar het nummer 1722 belt, moet eerst zijn/haar postcode ingeven. Als die gemeente behoort tot een brandweerzone die over een elektronisch formulier beschikt, zal de volgende boodschap te horen zijn: “Gelieve voor een tussenkomst van de brandweer het digitaal loket van de website van je brandweerzone te gebruiken. Ga naar de website www.112.be voor meer informatie. Bel het noodnummer 112 als je in nood verkeert.”

“Gelet op de crisissituatie waarin ons land zich vandaag bevindt, moeten de operatoren in de noodcentrales 112, die ook de oproepen naar het nummer 1722 afhandelen, zich op dit moment volledig kunnen toeleggen op het afhandelen van noodoproepen (dringende medische hulpverlening en dringende brandweerhulp) en oproepen voor dokters van wacht die al dan niet verband houden met een Covid-19 besmetting”, meldt de FOD Binnenlandse Zaken.

Het nummer 1722 zal daarom enkel bereikbaar zijn voor de inwoners van die gemeenten waarvan de brandweerzone niet over een digitaal loket voor niet-dringende brandweertussenkomsten beschikt. “Als je brandweerzone over een elektronisch formulier beschikt maar als je geen internet hebt of als het e-loket door technische redenen niet zou werken mag je uitzonderlijk voor brandweerhulp door storm- of waterschade toch bellen naar 112 (niet rechtstreeks naar de brandweer)”, klinkt het nog.