Royaltywatcher doet geen fraaie ontdekking over koning Albert: “Hij is op de koop toe ook nog een leugenaar”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Royaltywatcher Thierry Debels heeft een nieuw boek uit. Dit keer schrijft hij uit over Albert II.

“Concreet zijn er twee zaken die de aanleiding zijn geweest om dit boek ‘Albert II’ te schrijven. Ten eerste had ik heel veel materiaal liggen. Ten tweede wilde ik weten waarom Albert zijn dochter Delphine zo laten vallen heeft. Daar wilde ik verder op ingaan, want daar heeft hij volgens mij zijn ware kant laten zien”, vertelt Thierry Debels aan onze Redactie.

“Zou hij zijn dochter erkent hebben, dan zou er waarschijnlijk geen boek gekomen zijn. Albert zou dan zijn koningschap goed hebben afgesloten, want laat ons eerlijk zijn, hij was een behoorlijk goede koning. Redelijk populair ook bij de meeste mensen.”

“Albert is iemand die volgens mij twee gezichten heeft. Ik heb via een aantal mensen me laten vertellen dat Albert iemand is die zijn jovialiteit goed kan ‘spelen’. Hij heeft dat geleerd tijdens de vele handelsmissies die hij heeft gedaan. Dat was zijn opleiding eigenlijk.”

"Mensen zeggen mij, onderschat hem niet"
“Daar heeft hij geleerd om heel joviaal te zijn, mopjes kunnen vertellen, goed overeenkomen met iedereen. De echte Albert lijkt meer op zijn broer Boudewijn en zijn vader Leopold. Ik bedoel daarmee de koppige Coburger, altijd gelijk willen krijgen. Mensen zeggen mij, onderschat hem niet.”

“We hebben dat gezien met Delphine. Uiteindelijk pas op het moment dat de uitslag van de DNA test aantoont dat hij haar vader is, heeft hij moeten toegeven dat het zover was. In het persbericht dat hierover verscheen heeft hij ook gelogen. Hij heeft daar gezegd dat hij nooit betrokken is geweest bij de opvoeding van Delphine.”