"In september krijgen we de grote golf, dan gaat het weer gebeuren"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
In Nederland was het afgelopen weekend op sommige plaatsen behoorlijk druk. Viroloog Ab Osterhaus maakt zich grote zorgen om het gedrag van sommige burgers. Hij vreest voor een tweede golf.

"In september krijgen we de grote golf, dan gaat het weer gebeuren. Zeker als de mensen zich zo gedragen zoals ze afgelopen weekend gedaan hebben. Dat is onverantwoordelijk en je moet wat dat betreft een heel strak beleid voeren", vertelde viroloog Ab Osterhaus in de talkshow Op1.

Hij houdt zijn hart vast voor het aantal besmettingen dat in de komende weken zal volgen. "Ik vraag met af wat er over 2 à 3 weken gaat gebeuren na wat we afgelopen weekend gezien hebben. De kans is groot dat het weer omhoog gaat."

Iets langer volhouden

De viroloog had liever gezien dat de strenge maatregelen nog even langer waren volgehouden zodat het aantal besmettingen nog sterker was gedaald.

"Er zijn nu in Nederland maar heel weinig mensen die opgenomen worden dus als je nog even iets verder drukt, dan laat je de mensen los in een gebied waar het virus nauwelijks meer voorkomt. Terwijl als je het nog circulerend hebt, dan loopt het weer op en dan moet de boel weer dicht en dan krijg je een zaagtand."