UZ Leuven werkt aan nieuwe therapie tegen coronavirus: “Kunnen mensen heel wat leed besparen”

door: PMN
Afbeelding bron: ROB-TV
Onderzoekers van het UZ Leuven buigen zich over een belangrijke vraag. Als ze antwoord vinden op hun vraag, is er meteen ook een nieuwe therapie voor de behandeling van het coronavirus.

Overal ter wereld is men bezig met het ontwikkelen van vaccins tegen het coronavirus. En ook in ons land is men op zoek naar methodes om het coronavirus het hoofd te bieden.

In het UZ Leuven werkt men ook aan een nieuwe therapie. De bedoeling is om besmette patiënten te behandelen met plasma van mensen die genezen zijn van het coronavirus.

Geert Meyfroidt leidt de studie bij 384 patiënten in 15 Belgische ziekenhuizen, een studie die kan leiden tot een nieuwe therapie voor zieke patiënten. “Het zou een grote vooruitgang kunnen betekenen”, legt Meyfroidt uit bij ROB-TV.

“We hopen dat er minder mensen aan de beademing komen. Zo kunnen we hen heel wat leed besparen. Het zou ook de druk op de ziekenhuizen kunnen doen dalen.”

De resultaten worden wel pas ten vroegste over een jaar verwacht. Als die resultaten goed zijn, kan de therapie meteen ingezet worden.