Een coronataks voor ouderen? Uw antwoord is overduidelijk

door: MRO
Afbeelding bron: Pixabay
Het idee dat econoom Jan-Emmanuel De Neve lanceerde om ouderen een coronataks te laten betalen deed heel wat stof opwaaien. Wij legden de vraag voor aan onze lezers en het antwoord is overduidelijk.

Meer dan 5.000 personen antwoordden op onze vraag 'Vind jij dat ouderen meer moeten bijdragen dan jongeren om de coronafactuur te betalen?'. Het resultaat laat er geen enkele twijfel over bestaan: liefst 95% antwoordde 'neen' op het idee van de econoom.

"Het is ongelooflijk dat ze zoiets durven voorstellen. Ik heb heel mijn leven gewerkt. Heb ik dan niet genoeg afgedragen?", maakt Jean zich boos.

"De ouderen die hebben bijgedragen tot wat het land nu is door dag en nacht te werken. Vaak al van hun 14 jaar en die gaan jullie gangsters nu nog is extra pluimen. Jullie moesten in de grond kruipen van schaamte", reageert Sven.

Toch zijn er ook enkelen die een ander geluid laten horen. "Onze ouderen hebben wel het voordeel gehad om vanaf de leeftijd van 50 jaar te kunnen genieten van hun brugpensioen, terwijl wij tot 65, 66, 67 moeten werken", schrijft Karine.