Royaltywatcher zet de puntjes op de i: “Stage? Onzin, dit is prins Joachim in Spanje gaan doen”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Prins Joachim heeft zich serieus in nesten gewerkt. Hij is in Spanje besmet geraakt met het coronavirus en nam het bovendien ook niet zo nauw met de coronaregels.

Prins Joachim is voor veel Belgen nog een grote onbekende. Niet voor royaltywachter Thierry Debels. Hij heeft net een boek uit over koning Albert II en kent prins Joachim ook goed.

“Ik volg prins Joachim al een jaar of tien. Prinses Astrid heeft vijf kinderen en Joachim is altijd de moeilijkste geweest. Astrid heeft het ook moeilijk gehad om hem in toom te houden”, vertelt Thierry Debels aan onze redactie.

“Hij heeft school gelopen in het Sint-Jan Berchmanscollege in Brussel, maar dat was te moeilijk voor hem. Hij is daarna naar Engeland verhuist. Waarom naar Engeland? Je moet altijd voorzichtig blijven, maar Joachim is niet van de slimste. Zijn zussen zijn bijvoorbeeld veel slimmer dan hem."

“Daarna heeft hij in Italië een soort opleiding gedaan in de economie. Ik heb eens contact opgenomen met die mensen en er is geen bewijs dat hij daar afgestudeerd is. Het zou goed kunnen dat hij daar een paar jaar gestudeerd heeft zonder een diploma te behalen.”

“Hij heeft daarna nog bij een firma in Brussel gewerkt om vervolgens naar Zuid-Afrika te vertrekken. Daar woont hij nog steeds officieel en dus niet in Spanje. Uit zeer goede bron heb ik vernomen dat het om een lockdownfeestje gaat. Men spreekt van een stage maar dat is onzin. Die jongen moet geen stage meer doen. Hij heeft vast werk in Zuid-Afrika. Hij heeft een korte opleiding gedaan aan de Havard University en dat mag alleen maar als je vast werk hebt. Prins Joachim zou een feestje bijgewoond hebben van de hoge adel.”

“Van een correspondent van ‘El Pais’ heb ik vernomen dat de Spanjaarden bijzonder, bijzonder boos zijn op prins Joachim. Je kan je dat niet voorstellen. Die zijn extreem razend op hem. Ze verwachten officiële verontschuldigingen van het paleis of van Joachim. Hij heeft de quarantaine niet gerespecteerd, het vliegtuig genomen voor een feest, dat mag ook niet. Het feest zelf bijgewoond. Ik heb gehoord dat er zeker stappen gaan komen vanuit Spanje.”