Prins Joachim, zoon van prinses Astrid, in niet flaterende koninklijke top 3

door: WVDS

Doorheen de coronacrisis moest iedereen zich aan de opgelegde maatregelen houden. Toch gingen enkele leden uit koninklijke middens serieus in de fout.

 

Story in Nederland plaatst hun eigen koninklijke familie bovenaan de top 3 van koninklijke missers tijdens corona. Koning Willem-Alexander en zijn vrouw Máxima poseerden in Griekenland vrolijk vlak naast een restauranteigenaar zonder de 1,5 meter in acht te nemen.

Bovendien vertrokken ze in oktober vlak nadat premier Mark Rutte iedereen opriep thuis te blijven, naar hun Griekse vakantievilla. Hun imago kreeg daardoor een onherstelbare deuk bij de Nederlandse bevolking.

Het verhaal van onze Belgische prins Joachim heeft de tweede plaats behaald.  De zoon van prinses Astrid, maakte zich niet populair toen hij feest ging vieren in Spanje en daar niet eerst in quarantaine ging. Hij raakte besmet met het coronavirus. Nadien beperkte hij de schade door zijn verontschuldigingen aan te bieden en een boete van 5000 euro te betalen.

Maar ook Spanje begin een misser. De twee zussen van koning Felipe van Spanje maakten een trip naar Abu Dhabi. Ze kregen nog voor de Spaanse bevolking aan de beurt was een coronavaccinatie. Excuses maakten ze niet. Ze verduidelijkten wel dat ze de kans kregen om eerder gevaccineerd te worden.