Spaans minister razend op prins Joachim na slecht nieuws: “Dit is zijn schuld”

door: Redactie
Prins Joachim ligt in Spanje nog steeds in het oog van de storm. Spaans minister Aguirre is razend op de neef van koning Filip.

Prins Joachim trok naar Spanje. Eens hij daar was, vertikte hij het om in zelfquarantaine te gaan. Hij ging zelfs nog naar een feestje waar 27 personen aanwezig waren, terwijl je in Spanje maar maximum 15 personen thuis mag ontvangen.

Uit onderzoek blijkt overigens dat hij ook nog naar een andere feestje zou zijn geweest. Zo bezocht Joachim twee feestjes op twee dagen, schrijft Het Nieuwsblad. Het resultaat is dat Joachim zelf ook besmet raakte met het coronavirus.

"Dit is zijn schuld"
De kans dat de prins een boete zal krijgen voor zijn gedrag is heel klein, maar het kan voor hem nog wel heel vervelend worden. Zo is er nu ook nog een andere persoon, die ook aanwezig was op één van die feestjes, die het coronavirus heeft opgelopen.

Spaans minister Aguirre was vrijdag heel boos op prins Joachim. "Hij had in quarantaine moeten blijven”, zei minister Aguirre op de persconferentie van vrijdag. “Dit is zijn schuld.”