Prins Joachim komt met excuses na coronabesmetting: “Niet alle regels gerespecteerd”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Prins Joachim is met excuses gekomen nadat hij in Cordoba deelnam aan een feestje in een privéwoning en zo het coronavirus opliep.

De prins was op 24 mei naar het Spaanse Madrid gereisd voor wat ‘bedrijfsactiviteiten’ genoemd wordt door het hof. Over de bijeenkomst is bitter weinig geweten, maar dat de Spaanse politie een onderzoek voert naar het gedrag van prins Joachim wordt wel bevestigd door het Koninklijk Paleis. Intussen zijn prinses Astrid en aartshertog Lorenz getest op het coronavirus. Het resultaat was negatief.

“Tijdens mijn reis naar Spanje heb ik niet alle coronamaatregelen gerespecteerd", zo laat Joachim weten aan VRT Nieuws in een mededeling. Om de brokken met Spanje te lijmen is dat bericht niet alleen in het Engels, maar ook voor een deel in het Spaans opgesteld.

De prins doet ook een knieval. "Ik betreur diep de daden die ik heb gesteld, en ik zal de gevolgen ervan aanvaarden. In die moeilijke momenten is het nooit mijn bedoeling geweest om iemand te beledigen, of een manifest gebrek aan respect te tonen. Daarvoor excuseer ik mij.”