DOVO moet bom in dakgoot ontmantelen: “Op een andere dag was impact groter geweest”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Rond 10 uur vanmorgen kwam een oproep binnen over een explosief in een dakgoot van een huis. De politie kwam ter plaatse en DOVO werd verwittigd. Het pakket zag eruit als een bom, maar bleek niet echt te zijn.

Er staken twee staven uit die op dynamiet leken, maar het bleek achteraf om vuurwerk te gaan. “De valse bom werd waarschijnlijk op het dak gegooid”, vertelt burgemeester Christoph D’Haese aan Het Laatste Nieuws. “Het gaat hier absoluut niet om een flauwe grap of een actie die kadert in het carnavalsmilieu. Het was een heel goede replica, ze kon alleen niet effectief tot ontploffing gebracht worden.”

De nagemaakte bom zou een waarschuwing binnen het criminele milieu zijn. Ze werd bewust op het dak gegooid om de huurders schrik aan te jagen. “Omdat het om een replica ging hebben we de hele situatie onschadelijk kunnen maken zonder ontploffing”, gaat D’Haese verder. “Wij nemen dit echter heel serieus en zullen hier niet licht over gaan. Als dit op een andere dag gebeurd was wanneer het hier vol inwoners liep zou de mogelijk impact veel erger geweest zijn.”

Er wordt nog een sporenonderzoek gedaan om te zien of de herkomst van het pakket achterhaald kan worden. “Ze zullen hierbij zoeken naar bruikbare sporen en materiaal om de mogelijke daders op te sporen. We gaan hier zeker niet licht over en hopen dat we snel iemand kunnen identificeren.”