Toerisme in eigen land tijdens coronacrisis: Minister Zuhal Demir licht maatregelen toe

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews (archieffoto)
Steeds meer landen openen de grenzen opnieuw, maar toch wordt verwacht dat heel wat Belgen zullen kiezen voor een vakantie in eigen land. Het kan dan gevaarlijk druk worden in coronatijden en daarvoor worden nu de nodige voorbereidingen getroffen.

"De voorbije dagen hebben we hard gewerkt, samen met de kuststeden maar ook met de provincies, om tot een druktebarometer te komen. Zo kunnen we op basis van bijvoorbeeld gsm-masten zien waar het druk is en wat vermeden moet worden", legt minister van Toerisme, Zuhal Demir (N-VA) uit bij Villa Politica.

"Die vraag komt ook vanuit de kustburgemeesters. We moeten absoluut vermijden dat te veel volk tegelijk naar dezelfde plaats trekt. We kunnen op die manier ook de toeristen wat verspreiden."

"De kustburgemeesters zullen ook een eigen druktebarometer hebben en de burgemeester zijn zelf bevoegd voor hun eigen strandplan. Indien nodig kan er snel geschakeld worden."

Onbekende parels

"We hebben nog heel wat onbekende parels in Vlaanderen. Daarom gaan we ook een 'ontdek Vlaanderen-platform' maken dat we deze week nog zullen voorstellen."