Opinie: Hoe kijkt de man die 250 euro boete betaalde omdat hij op een bank zat naar het BLM-massaprotest?

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Protesteren tegen racisme, het is mooi. Het is krachtig en het is nodig. Maar wat zondag gebeurde in Antwerpen en in Brussel is onaanvaardbaar en zorgt voor woede én ongerustheid bij miljoenen Belgen.

De gevolgen van de coronacrisis zijn amper te overzien. Het massaprotest zondag in Brussel en Antwerpen, hoe positief het doel ook, is een slag in het gezicht van miljoenen Belgen die zich wekenlang opsloten, dierbaren verloren, hun job verloren of hun zaak overkop zagen gaan. 

Virologen en epidemiologen waarschuwen dag na dag dat het coronavirus nog onder ons is. Dat we voorzichtig moeten blijven. Dat het bang afwachten is of we met een tweede golf zullen worden geconfronteerd. En dan zien we de beelden van het massaprotest en de rellen.

Hopelijk geen startschot voor een tweede golf

Het wordt nu afwachten wat de gevolgen hiervan zullen zijn. Viroloog Marc Van Ranst liet al optekenen dat hier zeker mensen ziek van zullen worden. En zij zullen op hun beurt mogelijk ook anderen besmetten.  

Het zorgt alvast voor verontwaardiging, ongerustheid en boosheid bij heel wat landgenoten. Toppolitici staan in de rij om het protest en de rellen te veroordelen. Het doel is mooi, maar een massaprotest op dit moment is onaanvaardbaar is de teneur. 

De vraag is of dat voldoende zal zijn om de woede weg te nemen bij het zorgpersoneel die op risico van eigen gezondheid coronapatiënten verzorgen of bij de burger die 250 euro boete moest betalen omdat hij op een bankje ging zitten enkele weken geleden.